Служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум Зарков е роден на 21

...
Служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум Зарков е роден на 21
Коментари Харесай

Зарков представи пред ЕК напредъка по законопроектите за върховенството на закона


Служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо организира онлайн среща с представители на Европейска комисията (ЕК) по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност и промените, свързани с върховенството на закона. От тяхното навременно приемане зависи и вторият транш за България по Националния проект за възобновяване и резистентност, оповестиха от Министерство на правосъдието.

Срещата провежда служебният заместител министър-председател по ръководство на европейските средства.

Зарков отговори на въпросите на Европейска комисия и показа в елементи напредъка по законопроектите, касаещи многогодишната рецензия на Европейска комисия във връзка с България, а точно - върховенството на закона в България и корупцията по високите етажи. Подготвянето на законопроектите за идващото болшинство ще завоюва време на депутатите, които ще имат опция да дебатират всъщност текстовете, защото крайният период за приемане на законите, с цел да получим втория транш по Националния проект за възобновяване и резистентност, е до края на 2022 година

Министерството на правораздаването работи интензивно по Антикорупционния закон, като ще резервира концепцията, готова в границите на 47-ото Народно заседание, само че ще предложи основни промени в метода на конструиране и въвеждане на взаимоконтрол в границите на органа. Предложенията на министерството предстоят да бъдат обществено оповестени.

Представителите на Европейска комисия разясниха показаните концепции за законопроекти и ги дефинираха като " мощно окуражаващи ".

Министър Зарков увери основния договарящ по Плана за възобновяване и резистентност, че в най-кратки периоди Комисията ще получи и цялостните текстове на други законопроекти в бранш „ Правосъдие “, които към този момент са готови на чернова, измежду които са тези за медиацията и правната помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР